Blogi

Mitä kuuluu?

03.03.2021

Mitä kuuluu tämän hetken töihin, harrastuksiin, vapaa-aikaan, haaveisiin ja opiskeluun?

Tämä on vain minun kokemus nyt ensimmäisen kuukauden jälkeen keikkatyöläisenä päiväkodeissa. Ei varmasti koko totuus tässä kunnassa, eikä varsinkaan koko maassa, mutta ehkä kuitenkin jotakin samaa löytyy ympäri maata. Ajatukseni saattaa muuttua kevään aikana, kun pidempään teen tätä työtä.

Olen enemmän sellaista -kaikki heti mulle nyt- tyyppiä, kuin -hitaasti, pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti- tyyppiä. Arkiset elämäntapamuutoset ei vaan jää pysyviksi, jos ne yrittää kaikki muuttaa kerralla. Olen kokeillut monta kertaa, joten tiedän sen. Nyt ajattelin olla radikaali ja tehdä toisin.

Miksi lopetin?

28.01.2021

Viimeiset päivät yrittäjänä. Melkein kaksi vuotta sitä elämää takana. Pidin siitä. Miksi lopetan sen kuitenkin nyt?

"Mitä mä voisin tehdä, kun on niin tylsää?" Aika tavallinen lause lasten suusta. Ehdotan piirtämistä, maalaamista, leipomista, legoleikkejä, siivousta, ulkoilua ja kirjan lukemista. Joskus ne kelpaa, mutta yleensä ei. Tylsiä juttuja. "Aina sä sanot noi samat."

"Unelmat ja arki eivät ole toistensa vastakohtia. Unelmien toteuttamisessa on kyse siitä, miten kukin pystyy omilla valinnoillaan muuttamaan olosuhteita ja tekemään tietä omanlaiselle elämälleen." Lainasin tämän tekstin Instagramista yhdestä lempitileistäni. @outiilona inspiroi monella tapaa tällä hetkellä. Yksinkertaisen monipuolista arkea.

Oon just nyt niin väsynyt, etten jaksa kirjoittaa edes fiksua kirjakieltä. Kunhan laitan ajatukseni järjestykseen oman pään sisällä. Syitä väsymykseen on useita, joitakin meidän perheen sisällä olevia asioita, joista vain ihan läheisimmät tietää, ja sitten tässä tekstissä rehellisesti kertomani muutama juttu.

Vasta muutaman vuoden olen tajunnut, että meidän perhe voi viettää juuri sellaisen joulun ja joulunalusajan kun halutaan. Meidän ei tarvitse tehdä kaikkea perinteistä ruokaa etukäteen, ei tarvitse osallistua kaikkiin joulutapahtumiin, ei hankkia perinteisiä tai vastaavasti juuri sinä vuonna muodissa olevia joulukoristeita. Aika myöhään tämän...