Blogi

Oma aika

08.04.2021

Tarvitsen aika paljon omaa aikaa. Sellaista, ettei kukaan vaadi minulta mitään, vaan saan tehdä itselle mielekkäitä asioita.

Talo on rakennettu 70-luvulla. Tontti lohkottiin silloin naapurin tontista, naapurin veljelle. En tiedä montako omistajaa tässä välissä on ollut ennen meitä. Vuosien varrella taloon on tehty pintaremontteja sisällä, mutta ei mitään isompaa ulkolaudoituksen vaihtoa lukuun ottamatta.

Luova ongelma

20.03.2021

Puran omaa uuden luomisen tarpeita moneen. Neulomiseen, kodin järjestyksen muuttamiseen, kirjoittamiseen, siivoamiseen, pianon soittamiseen, neuleiden suunnitteluun ja joskus jopa piirtämiseen.

Joskus ihan pieni hetki on iso ja merkityksellinen. Sellainen oli yhtenä aamuna töissä. En ensin ajatellut sen olevan mitenkään poikkeuksellinen, mutta ehkä se oli sitä juuri tämän lapsen kanssa, koska minulle aikuiset pihuivat siitä jälkeenpäin muutamaan kertaan ja olivat erittäin iloisia siitä, miten hoidin sen tilanteen.

Mitä kuuluu?

03.03.2021

Mitä kuuluu tämän hetken töihin, harrastuksiin, vapaa-aikaan, haaveisiin ja opiskeluun?

Tämä on vain minun kokemus nyt ensimmäisen kuukauden jälkeen keikkatyöläisenä päiväkodeissa. Ei varmasti koko totuus tässä kunnassa, eikä varsinkaan koko maassa, mutta ehkä kuitenkin jotakin samaa löytyy ympäri maata. Ajatukseni saattaa muuttua kevään aikana, kun pidempään teen tätä työtä.

Olen enemmän sellaista -kaikki heti mulle nyt- tyyppiä, kuin -hitaasti, pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti- tyyppiä. Arkiset elämäntapamuutoset ei vaan jää pysyviksi, jos ne yrittää kaikki muuttaa kerralla. Olen kokeillut monta kertaa, joten tiedän sen. Nyt ajattelin olla radikaali ja tehdä toisin.

Miksi lopetin?

28.01.2021

Viimeiset päivät yrittäjänä. Melkein kaksi vuotta sitä elämää takana. Pidin siitä. Miksi lopetan sen kuitenkin nyt?

"Mitä mä voisin tehdä, kun on niin tylsää?" Aika tavallinen lause lasten suusta. Ehdotan piirtämistä, maalaamista, leipomista, legoleikkejä, siivousta, ulkoilua ja kirjan lukemista. Joskus ne kelpaa, mutta yleensä ei. Tylsiä juttuja. "Aina sä sanot noi samat."