Blogi

Murupiirakka

27.08.2020

Tämä murupiirakka on yksi minun lempiohjeistani. En tiedä sen alkuperää, tätä on leivottu minun lapsuuden kodissani paljon. Parasta tämä on minusta puolukasta tehtynä, mutta siihen käy muutkin marjat ja hedelmät, ne mistä itse tykkää.

Koulun aloitus jännitti ja mietitytti koko alkukuukauden. Joitakin tarvikkeita kävimme lasten kanssa ostamassa. Pari reppua ja muutamia vaatteita ja tietysti niitä kyniä. Viimeisinä lomapäivinä tulee itselle aina vähän syyllinen olo, että olenko antanut lapsilleni sellaisen loman kun he tarvitsivat. Veinkö heitä tarpeeksi uimaan ja kavereille ja...

Lasten kaverisynttäreistä ei kannata ottaa paineita. Ne voi järjestää erittäin pienellä vaivalla tai jos tykkää ja haluaa panostaa niihin paljon aikaa ja vaivaa, sekin on kiva. Meillä on yleensä menty helpon kaavan kautta. Tärkeintä on ollut se, että lapsi on saanut kaverit juhlimaan tärkeää päivää. Useimpina vuosina meillä ei ole järjestetty...

Rohkeus

12.08.2020

Menen tuntemattoman ihmisen kotiin. Minulle muutama sanoo, että olen tosi rohkea. Perustin yrityksen. Olet rohkea! Otin hoitaakseni vähäksi aikaa ison vastuun vapaaehtoistyössä. Olet rohkea.

Valehteletko koskaan? En valehtele. En osaa, ellen ole suunnitellut valehtelua.

Olen kirjaimellisesti muodin perässä kulkija. Äkkiseltään voisi ajatella, että minä seuraisin muotia. Vaatemuotia ja sisustusmuotia. Minkälaista uutta on tulossa muotiin ja sitten hankkisin niitä juttuja itselleni.

Kukaan ei tiedä mitä syksy tuo tullessaan. Tuoko se uuden korona-aallon vai ei. Päätin varautua jo alkukesästä siihen, että töitä ja toimeentuloa voi olla vähemmän. Mietin kaikkia pieniä ja isoja keinoja miten voin säästää rahaa syksyä varten, varmuuden vuoksi. Alla 14 kohdan lista, mistä me säästetään tällä hetkellä ja mitä on minusta hyvä...

Lapset kasvaa

26.06.2020

Ajattelen vanhimman lapseni ikää, neljätoista vuotta, tunnen itseni vanhaksi. Muistan niin hyvin sen ajan, kun itse olin sen ikäinen. Muistan niitä omia ajatuksia ja tunteita, mitä silloin koin.

Lapset ovat olleet lomalla nyt viikon, mies sairaslomalla jo useamman viikon ja on vielä muutamia viikkoja, minä aloitin ensimmäisen lomanpätkäni eilen. Tämä viikko on ollut kiva koko perheellä.