Mitä ruokaa tänään syödään?

13.03.2020

"Onko mannapuuro sitä puuroa, missä on niitä ihan pikkusia näppylöitä?"

"On"

"Jess! Se on niin hyvää!"

Keittelin mannapuuroa, josta perhe pitää paljon. Tein sitä siksi, koska kaapeissa ei paljon muuta ruokatavaraa enää ollut. 
Mannapuuro on hyvää ja nopea tehdä. Arjen pikaruokaa.
Tällä viikolla meillä sattui tilin saldo olemaan tavallista alhaisempi monien päällekkäisten menojen ja laskujen takia. Söimme siis kaappeja tyhjiksi. En ollut huolissani tilanteesta, koska tiesin sen olevan vain väliaikaista ja kaapeista tuntuu aina löytyvän jotakin ruokatarpeita. Kuiva-aineita, pakasteita ja säilykkeitä.
Ihan hyväkin välillä syödä kaapit tyhjiksi, ettei mikään pääse vanhenemaan ja hukkaan.

Viikon ruokalista näytti tältä:
Maanantai: kanasalaattia ja hedelmärahkaa 
Tiistai: riisiä, jauhelihakastiketta ja porkkanan paloja
Keskiviikko: mannapuuroa (minulle kaurapuuroa, koska vatsani ei kestä vehnää)
Torstai: lämpimiä voileipiä tonnikalalla 

Olin ajatellut meneväni perjantaina töiden jälkeen tekemään oikein isot ostokset, mutta nyt rupesi hieman mietityttämään, että saanko kaappeihin täytettä. Ihmiset ovat eilen hamstranneet kaupoista kaikkea. Uskoisin, että ruokaa saa kaupasta, ainakin jos onnistuu menemään kauppaan kuorman purkujen aikoihin, eli ehkä aamupäivällä tai päivällä. 
Minulta tämä ei onnistu, koska työpäivä tänään edessä.

Toivon, että kaupasta löytyy iltapäivällä vielä kaikkea mahdollista kuiva-aineista tuoretavaroihin. Minun ostokseni ovat varmasti sen näköiset, että olen tullut hamstraamaan, jos kaupasta saa sitä mitä tarvitsen. Mutta eipä se haittaa. Itse tiedän kuitenkin, että isommassa perheessä ruokaa kuluu vähän enemmän ja varsinkin, jos koulut suljetaan, sitä kuluu todella paljon. Kaikki syövät kaikki ateriat kotona. 
Tästäkin selvitään. Päivä kerrallaan!