9 syytä ostaa palveluitani

18.09.2020

Kaikilla perheillä ei ole tukiverkkoa ympärillä, joihin voisi tukeutua lasten ollessa pieniä. Ei ole niitä ihmisiä joille soittaa, kun pitäisi olla yksin. Kaikkiin asioihin ei voi ottaa lasta mukaan. Itse olen huomannut myös sen, että kun joskus on erossa lapsista, sitä jaksaa olla parempi äiti taas hetken, muistaa taas, että kuka minä olinkaan ja kun lähtee kaksin puolison kanssa hetkeksi, näkee taas kirkkaammin sen toisen itsenään eikä isän tai äidin roolissa.

1. Omaa aikaa ihan yksin. Menisitkö lenkille, salille, ruokakauppaan, päiväunille tai söisitkö kerrankin ruuan ilman keskeytyksiä? Siivoaisitko koko kodin ilman, että lapsi on sylissä tai lapsi ehtisi sotkea toisen huoneen aina sillä aikaa, kun sinä siivoat toista?

2. Parisuhdeaika. Ajattele kun istutte ravintolassa kahdestaan puolison kanssa, keskityt vain puolison ja omiin asioihin ja syötte ruokaa, minkä joku muu on valmistanut. Tällaistako tämä oli ennen lapsia? Vaikka kaipaatkin niitä lapsia heti kun olet heistä erossa, nautit hiljaisuudesta ja toisen jakamattomasta huomioista.

3. Paikat mihin on todella haasteellista mennä lapsen kanssa. Hammaslääkäri, kampaaja, hieroja, gynekologi, ultra, röntgen ja moni muu paikka. Osaan paikkoihin ei saa ottaa samaan huoneeseen lasta mukaan ollenkaan tai sinun on välttämätöntä olla ihan paikoillaan. Vaikea on rentoutua hierojalla, jos lapsi on mukana, tai keskittyä lääkärin sanoihin, tai vahtia lasta kun istut hammaslääkärissä.

4. Vuorotyö. Toinen vanhemmista on aamuvuorossa ja toinen iltavuorossa. Pari tuntia iltapäivästä kumpikaan ei ole kotona. Ja sille päivälle ei ole varattu hoitoa päiväkodista. 

5. Yrittäjän työ. Yrittäjänä et voi välttämättä pitää täyttä äitiyslomaa ja kuitenkaan et halua vauvaa laittaa päiväkotiin tai sitoutua säännölliseen hoitoon muutenkaan.

6. Ystävien tapaaminen. Haluaisitko istua iltaa ystäväporukalla tai käydä päiväkahvilla ystävän kanssa ja vaihtaa kuulumiset rauhassa? Eilen juttelin ystävän kanssa ja meillä oli molemmilla lapsia siinä ympärillä, lapset keskeyttivät meidän jutut usein ja illalla huomasin miettiväni, että taisi muuten minulla ja ystävällä jäädä aika monta juttua kesken. Laittaisiko vielä viestin perään ja kertoisi asian loppuun vai yrittääkö soittaa huomenna ja muistaa kertoa asian sitten, vai antaisiko vain sen asian jäädä kertomatta?

7. Juhlat. Kotona pidettävien juhlien järjestäminen on pienten lasten kanssa välillä melkoista säätämistä. Ei aina, mutta usein. Kaikki asiat tuntuvat tapahtuvan lasten kanssa aina yhtä aikaa. Juhlissa pitäisi yhtä aikaa jutella vieraiden kanssa, keittää kahvia, syöttää lasta, pestä toiselta kakat ja vielä pitää huolta ettei tarjottavat lopu pöydästä kesken ja sitten se maitolasikin vielä kaatuu siihen. Yhdet apukädet tähän, tekee juhlista mukavammat ja rennommat itselle.

8. Tukea vastasyntyneen kanssa. On se vauva ensimmäinen, toinen tai vaikka viides, tuntuu se sairaalasta kotiin meno pienen nyytin kanssa aina jännittävältä. Miten sitä vauvaa hoidettiinkaan, miten kylvetettiin ja miten osaan olla hyvä vanhempi? Sisarusten hoitamaan halukkaat kädet ovat vahdittavana, kotityöt hoidettavana, synnytyksestä väsyneenä. Ihana jos joku on siinä muutaman päivän auttamassa alkuun. Tukena.

9. Lahjakortti. Mikä on parempi vastasyntyneen vanhemmille lahjaksi, kun tieto siitä, että on omaa aikaa tai tukea sinne kotiin saatavilla? Lahjakortin voi käyttää kaikkiin edellä mainittuihin syihin tai niihin, mitä vanhemmat itse tietävät tarvitsevansa.