Ennen syyslomaa

12.10.2018

Yleensä viikot hurahtaa vain ohi. Paljon on tekemistä ja menemistä.

Tämä viikko on ollut erilainen. Samat tekemiset ja menemiset on ollut kuin muinakin syksyn viikkoina, mutta koko viikon on tuntunut ettei viikko lopu koskaan. Liekö viimeisen kouluviikon väsymystä ennen syyslomaa ollut koko perheellä.

Lapset ovat ensi viikon lomalla, me vanhemmat emme. Emme vielä ole saaneet ratkaistua kenen kanssa lapset ovat ensi viikolla päivisin, mutta ehkä se jotenkin järjestyy ja muutaman tunnin ne pärjää keskenäänkin.

Aamut on olleet tällä viikolla mulle vaikeita. Pieniä nuhan oireita ja hirveää väsymystä aamuisin. Ja illat on lapsille ja silloin myös minulle vaikeita. Kiukuttelevat vuorotellen kaikista pienistä asioista. Selvästi loma tulee heille nyt hyvään aikaan.

Minullekin syysloma on helpompaa. Ei tarvitse ennen töihin lähtöä herättää ketään ja tarkistella ja aikatauluttaa lasten juttuja. Voin vaan nousta, syödä ja lähteä. Mutta tiedän että tulen saamaan töihin monta puhelua ja olen huolissani miten kotona menee.

Tällä viikolla olen käynyt kaksi kertaa kuntosalilla, yhdesti lentopallossa ja yhdesti kävelyllä. Sitten kävimme Vaarin synttärikahvilla lasten kanssa. Mieheni on käynyt prätkäkurssilla ja ajelemassa pätkällä. On ollut niin lämmintä vielä vaikka on jo lokakuu. Kolme lasta ovat käyneet harrastuksissaan. Minä olen heitä kuskannut. Heidän harrastukset alkavat iltapäivällä jo niin aikaisin ettei mies kerkeä kotiin ennen niitä, joten kuskaus on mun homma.

Yhden erikoisen asian olen tehnyt. Kirjoitin omalle mummilleni oikean kirjeen. En ole päässyt käymään hänen luonaan ja en ole saanut soitettua. Toivottavasti hän saa kirjeen tänään. Kerroin hänelle meidän perheen kuulumisia ja tekemisiä ja haaveita.

Tänään aion töiden jälkeen vähän siivota kotona. Pestä vessat ja laitan omia sotkujani järjestykseen. Muutkin perheessä laittavat omansa. Ja sen jälkeen otan rennosti. Luen vaikka kirjaa tai jos joku kutsuu meidät kylään niin lähden mielelläni tai jos joku haluaa tulla meille.

Huomenna olen päivän kotona lasten kanssa. Mies menee kavereiden kanssa päiväksi pyöräilemään, syömään ja saunomaan. Ajattelin tehdä vähän polttopuita ja rauhoittua. Ehkä yritän taas opiskella enkkua ja ehkä leivon siskoni kihlajaisiin pikkuleipiä. Ne olen hänelle luvannut.