Erilaisuuden hyväksyminen

02.11.2018

Pohdin paljon sitä kannattaako sellaisen ihmisen kanssa olla, josta ei pidä tai hän aiheuttaa itselle huonommuuden tunnetta tai hänen seurassa tunnet olevasi ilmaa.

Varmastikaan ei kannata hakemalla hakeutua sellaisen seuraan, mutta ei myöskään kannata vältellä sitä seuraa niin paljon, että menettää jotain muuta mukavaa siinä samalla.

Minulla on muutama tämmöinen ihminen. Meillä on yhteisiä kavereita, joten joudun olemaan heidän kanssa välillä.

Koen itseni heidän seurassa ilmaksi, lähes merkityksettömäksi. Koen myös, että olen jotenkin erilainen, enkä osaa oikein jutella mistään heidän kanssa.

Myöskin jännitän tilannetta ja se ei helpota yhtään sitä juttelua.

Olenko tehnyt jotain mistä he ovat "suuttuneet", puhunko liian erilailla tai erilaisista asioista. Onko heillä jo niin monta kaveria, että minun kanssa ei kannata edes vaivautua juttelemaan.

Itse ajattelen, ettei kavereita ja ystäviä voi olla koskaan liikaa.

Toisaalta ajattelen, että mitä sitten? Omapahan on menetys.

Mutta ei se ole aina helppoa suhtautua asiaan noin.

Ja olenko minä sen parempi jotakin toista ihmistä kohtaan? Olenko vahingossa ollut huomaamatta jotain ja hän on ajatellut että minä olen semmoinen ylpeä ihminen joka ei viitsi kaikkia huomata.

Yritän huomata muut ihmiset ja vähintään hymyillä heille.

Erilaisuus tuo myös pelkoa ja epävarmuutta. Pelkoa siitä, miten joku käyttäytyy joissakin tilanteissa. Onko eri kulttuurista tai uskonnosta tuleva sittenkin se joka tekee pahaa. Ja mitä sanon ihmiselle joka tulee jostakin toisesta maasta. Onko meillä mitään yhteistä?

Jos joku toimii eri tavalla kuin itse, se tuo myös monesti kysymyksen, teenkö itse tämän asian huonosti kun teen sen erilailla.

On helppoa olla niitten tuttujen ja samojen ihmisten kanssa. Ei ole paineita mistään, tiedät mistä juttelet ja voit olla hiljaa.

Mutta sitten kun joskus joutuu tilanteeseen, että joutuu melko vieraan kanssa juttelemaan, huomaa kuinka virkistävää se on. Uusia aiheita ja ajatuksia tulee. Saa mahdollisesti uuden ihmisen, kenen kanssa voi viettää aikaa. Tai sitten tuntemattoman ihmisen kohtaaminen jää lähtemättömästi mieleen, vaikka et häntä enää koskaan tapaisikaan.