Eteinen

21.02.2020

Joulun jälkeen saimme vihdoin inspiraation laittaa listoja meidän taloon. Ne ovat odottaneet sängyn alla pinossa jo kuusi vuotta tätä inspiraatiota.

Paikoitellen seinistä huomasi, että täällä on tosiaan asunut lapsiperhe jo kuusi vuotta. Kaikki sotkut ja jäljet eivät lähteneet pesemällä pois. 

Hoksasimme, että nythän niitä seiniä kannattaa maalata kun niissä ei vielä ole listoja. Helppoa. 

Voin sanoa, että ei ollut ainakaan helppoa. Tuossa meidän eteistilassa on yhteensä 12 seinää, joissa on 9 oviaukkoa. Joten suojaamista oli todella paljon. Yritin ajoittaa maalaamisen myös niin, että edes osa porukasta olisi poissa. Jos vaikka märkiin seiniin koskemista tapahtuisi vähän vähemmän.

Maalasin seiniä neljänä eri päivänä. Sen verran aikaa vievää ja väsyttävää hommaa se oli. Tavaroita piti ensin siirtää maalattavilta seiniltä pois ja sen jälkeen pestä seinä hyvin ja sitten suojata lattia ja katto ja ne ovet oviaukoista. 

Talon remontointivaiheessa maalasimme kaikki seinät maalarin valkoisella, koska emme jaksaneet miettiä värejä. Nyt maalasin eteisen harmaalla, tikkurilan tuhka-sävyllä. Toivon, että siinä ei näy likakaan niin helposti kuin valkoisessa seinässä.

Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Lattialistat vielä joskus paikoilleen niin eteinen on valmis. Etsin myös lipaston päälle sopivaa valkoista pyöreää peiliä. Ehkä siirrän vessan peilin siihen ja ostan vessaan uuden.