Kesäloman aloitus

06.06.2020

Lapset ovat olleet lomalla nyt viikon, mies sairaslomalla jo useamman viikon ja on vielä muutamia viikkoja, minä aloitin ensimmäisen lomanpätkäni eilen. Tämä viikko on ollut kiva koko perheellä.

Olin viikko sitten yhden yön ystävien kanssa pienellä porukalla kauniissa huvilassa. Söimme, saunoimme, uimme ja mikä parasta, juttelimme pitkästä aikaa kasvokkain. Voin sanoa, että oli melko lailla täydellinen kesän aloitus. Aivojen nollaus kaikesta lasten kouluhässäköistä hankalan kevään jälkeen.

Sunnuntaina yksi lapsista lähti serkkujen luokse, toinen lähti minun vanhempien kanssa asuntoautolla katsomaan Suomea, kolmas meni yhden minun siskon ja veljen seuraksi pitämään vanhempien taloa pystyssä ja hoitamaan kotieläimiä. 

Sitten meillä ei ollutkaan enää kuin yksi lapsi kotona. Hän sai isältään erityishuomiota, kun saivat olla ihan kaksin päivisin kun minä olin töissä. He korjasivat asuntoautoa ja katsastivat sen. Kävivät hampparilla ja pienellä prätkäajelulla. Välillä lapseni leikki naapurin lasten kanssa ja söi jäätelöä.

Keskiviikkona tämä neljäs lapsi lähti toiseen serkkuperheeseen illaksi, jotta me saatiin mieheni kanssa olla kahdestaan ilta. Illalla sieltä tuli soitto, että voisinko sittenkin olla myös yötä. Lupasin ja sanoin hakevani sitten iltapäivällä pois. Ei iltapäivällä, kun tule vasta illalla, tuli vastaus. No sopihan se meille.

Yhtäkkiä meillä olikin miniloma omassa kodissa. Tuli kyllä tarpeeseen! Nautimme hiljaisesta talosta, prätkäajelusta ja muusta tekemisestä ilman aikataulua ja kiirettä hakemaan lapsia hoidosta.

Perjantain minun lomanaloituksen kruunasi illan vieraat ja grillailut ulkona. Ihana vain istuskella hyväntuoksuisessa puutarhassa ilman kiirettä, jutella ja tutustua. Yöhönhän se istuskelu meinasi mennä.

Tänään on luvassa pyykin pesua, siivoilua ja lomamatkan suunnittelua.