Koukkuun

27.10.2018

Mihin jäät koukkuun tai olet jäänyt? Oletko päässyt jostakin koukusta eroon?

Minä jään koukkuun esimerkiksi hyviin kirjoihin, sokeriin, haravoimiseen ja someen.

Kirjat on pahin. Silloin kun pitäisi tehdä jotain muuta, siivota, käydä kaupassa, lähteä johonkin, lukea pääsykokeisiin tai jotain muuta mihin en oo koukussa.

Latasin pari päivää sitten bookbeatin ja se oli virhe. Se on täynnä kirjoja. Virhe siksi kun minun pitäisi lukea pääsykokeisiin. Olisimpa vasta viikon päästä ladannut sen.

Luen hyvää kirjaa ja aina päätän että mä tän luvun vaan luen loppuun ja sitten teen sen toisen asian. Mutta sitten pikkasen kurkkaan seuraavaa lukua ja taas en pysty lopettaa.

On ihana uppoutua kirjaan. Pääsee pois arjen asioista. Ja kun kirja tai kirjasarja loppuu, menee hetki että pääsee taas kunnolla jyvälle niistä arjen asioista.

En lue koskaan pelottavia tai ahdistavia kirjoja. Ne tulee heti uniin. Ja voivat viikkokausia aiheuttaa painajaisia. 

Sama on karkin tai muun makean kanssa. Minä otan vaan yhden. Mutta ei se ikinä jää siihen yhteen.

Joskus oon myös "palkinnut" itseäni. Aina kun on yksi huone siivottu niin saan hakea vaikka rivillisen suklaata. Se on tehokasta siivousta koska sokerin tuska on kova toisinaan.

Monesti huomaan syöväni lohdutukseksi jotain hyvää. Ja vahingossa oon opettanut sitä lapsillekin, ennen kuin hoksasin kuinka huono tapa lohtusyöminen on. Ja kun se ei oikeasti edes lohduta. Ainakaan minua.

Rakastan haravoimista. Varsinkin hyvällä ilmalla, mutta muutenkin. Kun on pieni kirpakka pakkanen, aurinko paistaa ja siistiä jälkeä tulee.

Siinäkin käy niin, että lupaan itselleni, että harvoin vaan yhden kottikärryllisen ja sitten teen taas jonkun pakollisen ja ei niin kivan jutun. Mutta kun näkee työnsä tuloksen ja aina jää joku pieni pläntti mikä on vielä pakko saada siistiksi. Saatan monta tuntia putkeen haravoida.

Mutta se on nykyään valitettavan harvinaista kun olen enemmän töissä ja urheilemassa.

Odotan sitä, että olen oikeasti kunnolla endorfiinikoukussa. Siihen kuulemma voi jäädä koukkuun. Toivottavasti minäkin jään. Usein tekee mieli lenkille, mutta jos on jotain muuta niin liian helposti vielä jätän menemättä.

Ja se some. Jos mulla on hyvä kirja, unohdan somen olemassaolon. Ja uutiset ja kaikki. Mutta useinkaan ei ole hyvää kirjaa kädessä, niin sitten käyn lähinnä instagramissa. Seuraan muutamaa blogia ja uutisia luen kolmelta eri sivulta. Instagram on kaikkein koukuttavin somepaikka mulle. Aina löytyy kivoja kuvia ja videoita eri aiheista.

Välillä olen aivan ahdistunut kun ihmisillä on niin täydelliset kodit ja täydellinen elämä. Vaikka tiedän täysin ettei se niin ole. En minäkään sinne yleensä laita mitään ikäviä asioita. Mutta kateus herkästi meinaa hiipiä itselle.

Hyviäkin asioita on somessa paljon. Saan sieltä usein motivaatiota liikkumiseen. Ja vinkkejä liikkeisiin tai lajeihin.