Kouluhaaveita

17.09.2018

Tein viikko sitten hakemuksen korkeakouluun. Vähän meinaa jännittää ja heti rupesi päässä pyörimään, että mitä jos pääsen sinne ja mitä jos en pääse. Kumpaankin ajatukseen liittyy paljon hyviä ja huonoja puolia.

Kuukauden päästä tulee materiaali pääsykokeeseen ja siitä kahden viikon päästä on koe. Kokeeseen kuuluu essee, englannin ja matikan tehtäviä ja haastattelu.

Eniten jännittää tuo englanti. Se on kaikkein heikoin mulla. Kerroin siskoille tästä ja pyysin heiltä apua opiskeluun. Olen nyt useana päivänä laittanut muutamalle siskolle englanninkielisiä viestejä ja he on niitä korjanneet. Ja he on sitten kertoneet omasta päivästään englanniksi.

Luulin etten osaa yhtään. Mutta osaankin jonkin verran suomentaa. Kun taas kirjoitan omia lauseita englanniksi, en muista mitään sanoja tai missä järjestyksessä ne pitää laittaa. Useimmiten jää ne pikkusanat laittamatta kun en yhtään tiedä mikä pitäisi laittaa ja mihin väliin. Muutamassa yksinkertaisessa lauseessa saattaa mennä tunti että saan sanakirjan kanssa ne paperille.

Erittäin työlästä. Silti todella kivaa ja bonuksena olen saanut tietää heidän kuulumisiaan paljon useammin kun yleensä. 

Jos minä pääsen kouluun, saan ehkä joskus haaveilemani työpaikan tai oman yrityksen. Tai olen jo askeleen lähempänä sitä. Silloin meillä alkaa paljon kiireisempi ja täydempi arki. En varmaankaan usein enää kerkeä lukea romaaneja, siivoilla kotona paremmin tai lähteä ystävän kanssa rentoutumaan. Toki näitäkin välillä, mutta ei usein.

Jos taas en pääse kouluun niin joudun miettimään kaiken uusiksi. Nykyinen työpaikkani on hyvä ja siellä on paljon hyviä puolia, mutta se ei ole se minun unelmien työpaikka. Mitä minä sitten keksin. Joitakin pieniä ajatuksia on, mutta en vie niitä vielä pidemmälle koska toivon että tämä ykkösvaihtoehto onnistuu.