Lokakuun yrityskuulumiset

30.10.2020

Mitä taustatöitä olen tässä kuussa tehnyt?

Isoin ja minulle henkilökohtaisesti merkittävin asia oli logon saaminen, julkaisu ja sen lisäily kaikkiin mahdollisiin paikkoihin missä yritykseni on esillä. Instagramiin, nettisivuille, Facebookiin ja mainoksiin. Vaikein asia tässä kuussa on ollut paperisten mainosten viimeistely, oikeinkirjoituksen tarkistus siskolla ja niiden jakaminen erinäisiin paikkoihin. Tämä jakaminen on vielä vähän kesken. 

Suunnittelin mainosten tekemistä pitkällä aikavälillä. Missä paikassa julkaisen ja minkälaisia mainoksia. Niiden sisältöä ja kuvia. Vaikea miettiä, koska itsestä tuntuu, että toistan itseäni. Todellisuudessa ihmiset yleisesti ottaen näkevät niin paljon mainoksia ja sometilejä jo yhden päivän aikana, että oikeasti he eivät muista mitä minä olen kaksi viikkoa sitten kirjoittanut omaan mainokseeni. Ja oikeastaan toistamalla itseäni tasaisin väliajoin, alan pikkuhiljaa jäämään ihmisten mieleen. Toivottavasti ainakin.

Tein lahjakorttipohjan, lasten hoidon sopimuspohjan, opiskelin hakusanaoptimointia, suunnittelin ja muokkasin näitä nettisivuja ja tein tuntikausia ajatustyötä kaikesta oleellisesta ja vähemmän oleellisesta asiasta yrittämiseen liittyen.

Millaisia asiakaskäyntejä on ollut ja miltä ne ovat tuntuneet?

Alkukuusta olin vielä ensimmäiset kaksi viikkoa toimistotöissä. Tuttua rutiinia siellä. Tässä kuussa pääsin hoitamaan lapsia, pieniä ja vähän isompiakin. Se oli todella kivaa työtä. Ei tuntunut samalla tavalla työltä, kuin toimistotyö. Lapset on ihania ja heidän kanssa voi touhuta niin monenlaisia asioita. Eri ikäisten kanssa eri asioita. Yhden asiakkaan luona pesin ikkunoita. Sekin oli mukavaa. Mitä nyt lihakset oli hieman kipeät seuraavana päivänä, mutta se oli vain positiivinen juttu. Tätäkin työn puolta mietin jatkossa, mainostanko vai en.

Pääsinkö tavoitteeseen tässä kuussa?

Pääsin. Tavoitteena oli mainosten tekeminen, jakaminen ja niiden suunnittelu kalenteriin loppuvuodeksi. Tein sen niin pitkälle kuin pystyin. Asiakaskäyntejä oli sen verran kuin olin itselleni laittanut tavoitteeksi. Tätä mietin pitkään. Kannattaako asettaa tavoitteita asiakasmääristä? Kokeneemmat yrittäjät kehottivat asettamaan jokaiselle kuukaudelle tavoitteen, vuositavoitteen lisäksi. Silloin pystyy tarkastelemaan tavoitteita ja muuttamaan ehkä omia toimintatapojaan tavoitteiden saavuttamiseksi, jos näyttää siltä, etteivät ne täyty. Tavoitteet kuitenkin kannattaa asettaa realistiselle tasolle, ettei tule itselle stressiä asiasta liikaa. Ja saa onnistumisen kokemuksia ja hyvää tekemisen fiilistä, kun on päässyt tavoitteeseen tai melkein. Tavoitteet auttavat myös tarkastelemaan omissa toimissa, mikä toimii ja mikä ei.

Seuraavan kuukauden tavoitteet ja tehtävät.

Tärkeimmät tehtävät marraskuussa on mainostaminen ja mainostaminen. Erilaisissa kanavissa, tehdä yritystäni näkyväksi. Käyntikorttien tilaus ja paperisten mainosten jakaminen loppuihin suunniteltuihin paikkoihin. Ja lukuisa määrä eteen tulevia uusia asioita. Asiakkaita tavoitteessani on muutama enemmän kuin tässä kuussa. Tiedostan, että yritykseni on uusi ja tuntematon, ja asiakasmäärät kasvavat hitaasti.

Millainen fiilis on nyt?

Yleisfiilis on ihan hyvä. Välillä pelottaa, miten pärjään ja osaanko sittenkään, sellaista epävarmuutta tulevasta. Suurimman osan ajasta olen kuitenkin innoissani ja hyvällä mielellä. Puhun läheisten ja kokeneempien yrittäjien kanssa, saan tukea ja apua heiltä. Se on iso ja tärkeä apu, jota ilman pelkäisin varmasti enemmän. Tiedän, että jos joku ongelma tulee tai pohdinnan paikka, löydän aina jonkun joka osaa ja haluaa auttaa.