Minä voin valita asenteeni

29.03.2020

En usein ymmärrä ihmisiä ja heidän tapojaan. Ei minun tarvitsekaan, mutta voin valita hyväksynkö heidän tapansa tai kokemuksensa, vai ajattelenko siitä jotain muuta. 

Esimerkiksi tämän päivän kellojen siirto on monelle kuulemma todella vaikeaa aikaa ja elimistölle rankkaa. Minuun se ei vaikuta mitenkään muuten, kuin keväällä päivästä häviää yksi tunti ja päivä tuntuu lyhyeltä ja syksyisin toisin päin. En ymmärrä sitä, että joku kokee sen niin eritavalla. Vaikka en sitä ymmärrä, niin silti hyväksyn sen, että joku kokee asian eri tavalla. 

Minulle on todella helppoa virkata ja neuloa erilaisia töitä. Moni joka sitä ei osaa, ihailee töitäni ja hämmästelee taitojani. Taaskaan en ymmärrä, että joku voi olla niin erilainen. Miten joku ei voi osata asiaa, mikä on minulle niin helppoa? 

Me olemme kaikki erilaisia ja koemme kaikki asiat eritavalla. Meidän täytyy vain valita se, että miten me suhtaudumme siihen.

Päätin heti tämän koronakaranteenin alussa suhtautua asiaan positiivisesti. Toiset ovat vihaisia, toiset pelokkaita, toiset elävät päivän kerrallaan, toiset ovat välinpitämättömiä. 

Miksi olisin vihainen asiasta, jolle en voi mitään? Vihaaminen on raskasta. Se vie paljon energiaa ja voimavaroja ja se myös tarttuu lähellä olevien ihmisten mielialaan. Lopetin instagramissa erään tilin seuraamisen, missä henkilö oli todella vihainen monena päivänä tästä asiasta. Vaikka se viha on ymmärrettävää, niin ei siinä vihassa kannata kuitenkaan velloa. Huomasin, että tulin itsekin vihaiseksi kun luin ja kuuntelin hänen juttujaan.

Toisena päivänä huomaan olevani hyvin peloissani ja huolissani siitä, että miten tässä käy. Sairastuuko joku läheinen tai menetänkö jonkun läheisen koronan takia? Siinä voi vielä käydä näin, mutta yhtä hyvin voin jossitella toisinkin päin. Tällaisina päivinä otan kirjan käteen ja vien ajatukseni ihan muuhun, enkä lue uutisia.

En ymmärrä, enkä hyväksy joidenkin, onneksi harvojen ihmisten tapaa olla välinpitämätön. Mitä siitä, jos tulen sairaana kauppaan, tautiahan on jo joka paikassa muutenkin. Mitä sitten, vaikka joku papparainen kuolee, nehän on jo niin vanhoja muutenkin. 

Se lisääntyy mihin keskityt!

Ilo, läheiset, kevään etenemisen seuranta, musiikki, käsityöt, kirjat, liikunta, puutarhatyöt, leivonta. Paljon hyvää mieltä tuottavia asioita on minun elämässä kaikesta huolimatta. Keskityn niihin.