Mukava viikonloppu

19.02.2019

Mies lähti perjantaina aamulla Rovaniemelle, samaan aikaa kun me muut perheen jäsenet lähdimme kouluun ja töihin. Rovaniemelle lähti myös pitkäaikainen ystävä ja hänen muuttokuorma.

Töiden jälkeen tein ruuaksi pinaattikeittoa ja keitin kaveriksi kananmunia.

Sain samalla vaihtaa pikaiset kuulumiset ystävän ja naapurin kanssa, joka toi minulle auton käytettäväksi, hänen loman ajaksi. Heidänkin perheellään oli suuntana Lappi. Vastalahjaksi käyn lasten kanssa ruokkimassa heidän eläimiä loman aikana.

Ruuan jälkeen rentouduin hetken pianon ja kirjan ääressä.

Sitten patistin lapset autoon ja noukin matkan varrelta pari vanhimman lapsen kaveria kyytiin.

Vein heidät yhteen kyläpaikkaan ja ajoin heidän kyläilyn ajaksi siskoni luokse muiden lasten kanssa.

Siellä ilta kului nopeasti jutellen, syöden ja käsitöiden ääressä.

Lapset kävivät myös ulkona sotaleikessä.

Yksi lapsista jäi sinne viikonlopuksi.

Lauantaina aurinko paistoi ja oli lämmintä. Päätin viettää koko päivän ulkona. Tein ensin vähän halkoja, mutta omenapuiden leikkuu houkutteli enemmän.

Kävin pyytämässä naapurin miestä neuvomaan minua, koska eipä minulla asiasta ole kokemusta ja halusin leikata ne oikein.

Sain häneltä myös pitkät hyvät sakset lainaan, millä yletyin korkeampiinkin oksiin.

Leikkelin oksia muutaman tunnin ja välillä käväisin sisällä keittämässä kahvia itselleni. Sitten sain apujoukkoja. Sisko tuli miehensä kanssa meille kylään ja pyysin heidätkin pihalle leikkaamaan puita ja keräämään oksia. Meillä on neljä omenapuuta ja niitä ei ole vuosiin leikattu, joten leikattavaa oli paljon.

Homma oli todella mukavaa ja niin leppoista, että samalla pystyi juttelemaan kaikenlaista. Nauroimme toisillemme, kun välillä upposimme syvälle lumeen.

Aikaa hurahti porukallakin vielä pari tuntia, mutta saimme homman hoidettua. Lapset leikkivät naapurin lasten kanssa, lukivat kirjoja, kaivoivat lumeen kuoppaa ja pyöräilivät kantohangella.

Iltapalaksi paistoimme pinaattilettuja edellisen päivän keitosta. Lisättiin keittoon vain vähän jauhoja, leivinjauhetta ja nestettä. Todella hyviä ja helppo tehdä.

Sunnuntaiaamuna vietin pitkän tovin sohvalla kirjan kanssa. Lapset touhusivat omiaan. Kävin palauttamassa sakset naapuriin ja söimme edellisen päivän jauhelihakeittoa.

Lähdin kokeilemaan pellolle kantohankea suksien kanssa. Latua ei ollut, joten harjoittelin luisteluhiihtoa jäisellä lumella. Miten se voikaan olla niin vaikeeta? Moneen kertaan meinasin kaatua. Hiihtoretken meinasi pilata taas yhdet ihmiset, jotka ulkoiluttivat koiraansa ilman hihnaa. Miksi se hihna ei voi olla koirassa kiinni, kun se hihna on kumminkin kädessä. En ymmärrä ja suututtaa. Pelkään vapaana olevia koiria.

Kirjoittelin koneella muutamaa eri työtekstiä iltapäivällä, lasten ollessa pellolla hiihtämässä ja illalla sisko tuli nuorimmaisten kanssa vähäksi aikaa kylään, samalla kun toi meidän pojan kotiin.

Harvinaisen sosiaalinen ja mukava viikonloppu. Huomenna minä menen töihin ja muu perhe lomailee.