Muodin perässä kulkija

31.07.2020

Olen kirjaimellisesti muodin perässä kulkija. Äkkiseltään voisi ajatella, että minä seuraisin muotia. Vaatemuotia ja sisustusmuotia. Minkälaista uutta on tulossa muotiin ja sitten hankkisin niitä juttuja itselleni.

En ole tällainen, vaan sellainen toisenlainen perässä tulija. Olen aina ihan pihalla muotivirtauksista. Paitsi siinä vaiheessa kun näen usein ja paljon ig.ssä tai muilla ihmisillä jotakin samantyyppistä tavaraa tai vaatetta. Silloin ajattelen, että "ahaa, tuo on nyt muotia." Oikeasti on siis ollut jo varmaan aika kauan muodissa ja enemminkin menossa jo pois muodista, kun minä tämän huomaan.

Joskus kysyn yhdeltä minun ihanalta ystävältä, että onko nyt tämä tai tuo asia muotia tai kuuluuko nyt pukeutua noin tai käyttää tällaisia sukkia. Ihan vain uteliaisuuttani ja siksi, että minulla on isoja lapsia ja haluaisin olla jotenkin perillä tästä asiasta. Edes vähän sivusta. Hän tietää aina vastauksen ja syynkin miksi kysyn.

Joskus olen ihmetellyt, että miksi minun on niin vaikea löytää kaupasta itselle vaatteita. Siellä kierrellessä kaikki tuntuu niin oudoilta ja vierailta. Ja sitten kun alan tottua niihin niin ne on jo pois muodista ja niitä ei saa enää kaupasta. Hankala juttu!

No, onneksi tykkään hyvin perusvaatteista. Niissä ei paljon vaihtelua ole tai vaihtelut on niin pieniä, ettei tuota sillä tavalla ongelmia. Sama juttu sisustuksen kanssa. Vaihtelen usein verhoja tai mattoja, mutta niitä samoja. Välillä valkoista, välillä harmaata ja joskus jotakin värejä. Sitä mitä kaappiin on tullut aikoinaan ostettua tai saatua joltakin. Tykkään vanhoista jutuista ja räsymatoista.

Välillä olen sisustuksen kanssa muodikas, jos ne räsymatot on muodissa. Mutta sitten se trendi menee ohi ja minulla edelleen pysyy ne lattialla.

Välillä nauran itselleni ja tälle tietämättömyydelleni. Välillä olen harmissani, koska en osaa jutella muodista ja sisustuksesta ja saatan jäädä vähän jonkun porukan ulkopuolelle sen takia.

Onneksi osaan nykyään vältellä seuraa, jossa en osaa jutella oikein. Ja onneksi olen tällainen samoista asioista tykkääjä. Se käy loppuviimein omalle kukkarolle ja ympäröivälle luonnolle helpommaksi.