Mustikkapiirakka

26.10.2020
Ostin noin kaksikymmentä vuotta sitten vihon, mihin olen koonnut ohjeita ystäviltä, sukulaisilta, netistä ja omasta päästäni. Kirjoitan siihen vain ohjeita, jotka ovat minusta oikeasti hyviä.

 
Ajattelin jakaa niitä tänne kuvien kanssa. Suurin osa ohjeista on jonkun muun käsialaa, kuin omaani, ja alkuperää harvoin tiedän. 

Tämä on yksi luotto-ohjeistani. En tiedä mistä olen tämän alun perin saanut tai ottanut, omani se ei ole! 

Ohjeesta tulee yksi pyöreä piirakka.

Mustikkapiirakka

Pohja

100g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte

4dl mustikoita

2dl kermaviiliä 
1 kananmuna
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria  

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
2. Lisää kananmuna ja sekoita.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää ne taikinaan.
4. Voitele vuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
5. Paista pohjaa 5-10 minuuttia 200 asteessa.
6. Ripottele pohjan päälle jäiset tai tuoreet mustikat.
7. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada mustikoiden päälle.
8. Paista 20 minuuttia 200 asteessa.

Nauti! Minusta tämä on parasta vasta seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.