Olen yrittäjä

10.05.2019

Reilu kuukausi sitten ryhdyin yrittäjäksi. Jännittää vieläkin miten kaikki tulee sujumaan. Olen myös ylpeä itsestäni, kun olen uskaltanut ottaa sen askeleen. Nyt minulla on ehkä mahdollisuus saada työelämästäni sellaista omani laista, ehkä vähän erikoistakin arkea. Pärjäänkö yrittäjien maailmassa? Tiedänkö siitä tarpeeksi?

Kokeilemalla opin monia asioita. Ja uskon, että saan sitä mitä haen yrittämisestä.

Haen siitä monipuolisuutta ja mielekkyyttä arkeen ja tulevaisuuteen. Ja toivon saavani paremman toimeentulonkin jossakin vaiheessa.

Haluan työskennellä ihan pienten lasten kanssa. Erityisesti vauvojen kanssa. En siltikään halua tehdä sitä pelkästään samojen lasten kanssa päivittäin.

Haluaisin lisäksi ottaa kirjoittamisenkin mukaan yrittämiseen, mutta en tiedä vielä miten.

En ole tämän yrityksen perustamisen takia kerennyt kirjoittaa. Pää on ollut täynnä ajatuksia yrityksestä, nimen keksimisestä ja kaikesta muusta siihen liittyvästä. Nyt taas tuntuu, että päähän mahtuu muutakin. 

Alkuun olin todella innostunut ja energinen. Jaksoin selvittää ja puurtaa iltaisin kaikkien mahdollisten asioiden parissa. Muutaman viikon jälkeen vähän nuupahdin ja rupesin jo katumaan tätä. Miksi hankin itselleni lisää töitä, kun vanhallakin pärjäsin? Pari päivää olin aivan poikki ja en tehnyt iltaisin mitään töitä. Säikähdin vähän ja nukuin muutaman yön huonosti. Nuupahdus oli täysin ymmärrettävää. Käytin niin paljon energiaa ja aikaa muutamassa viikossa, että kyllä siinä inhimillinen ihminen vähän saakin väsähtää.

Onneksi väsähdystä kesti vain muutamia päiviä. Nyt olen taas tehnyt selvityksiä, kotisivuja ja veroilmoituksia yms., vähän hitaammalla tahdilla, etten uudestaan väsähdä. Ja nauttinut kaikesta.

Odotan sitä, että saan kaikki alkujutut tehtyä ja saisin ruveta etsimään uusia asiakkaita.