Onnellinen

13.03.2019

Aamulla heräsin hyvällä ja iloisella mielellä. Monesti herääminen on tahmeaa ja väsynyttä. Mietiskelin siinä herätessäni, että mikä siinä teki niin hyvän mielen, mikä oli erilaista kuin useimpina aamuina?

Vaikuttiko edellisen päivän muutamat päätökset niin paljon? Päätökset olivat monen kuukauden jahkailun ja neuvottelujen tuloksia. Eli aika isoja.

Vaikuttiko elämäni ensimmäinen hierontakäynti, vaikka paikat olikin vähän kipeänä?

Töihin lähtökin tuntui pitkästä aikaa todella hyvältä. 

Läheiseni pääsee lähipäivinä pitkään odotettuun leikkaukseen.

Olen hyvin kiitollinen Suomen, erittäin hyvästä erikoissairaanhoidosta! Ja se, että se on melkein ilmaista. Jokaisella kansalaisella on siihen mahdollisuus.

Nautin tämmöisistä päivistä, milloin pienet vastoinkäymiset tuntuu tosiaan pieniltä, eivätkä saa järjettömiä mittasuhteita. Ja tavallinen arki maistuu suklaalta, eikä puulta.

Aloitimme mieheni kanssa paastonajan sokeripaaston. Monet pitää tammikuussa herkku- ja sokerilakkoa. Minäkin yritin, mutta ei siitä tullut mitään.

Nyt yritän uudestaan, vaikka olen sitä mieltä, että herkkujen syöminen pitää itselleen sallia, koska se tuo niitä pieniä nautintoja elämään. Mutta minulla se meinasi vain olla päivittäistä ja liiallista, niin päätin pitää pienen tauon.

Liiallinen sokeri on myöskin haitallista suolistolle. Jos pääsisin tällä paastolla eroon sokerin liikakäytöstä, olen todella tyytyväinen!

Kaksi ekaa sokeritonta päivää oli kammottavia. Pääkoppa keksi koko ajan uskomattoman hyviä syitä, miksi juuri silloin olisin voinut syödä jotakin makeaa. Mutta sitten helpotti. Nyt reilun viikon jälkeen ei tee juuri yhtään mieli sokeria.

Olo tuntuu hoikemmalta, vaikka vaaka kyllä kertoo etten sen hoikempi ole kuin viikko sitten.

Työ oli tänään erilaista, uuden oppimista ja tutkimista. Mukavaa ja mielenkiintoista siis.

Kotona kerkesin olla lasten kanssa, siivota, pestä pyykkiä, lukea kirjaa, tehdä käsitöitä, tutkia tulevaa ja hoitaa pari ikävämpää velvollisuutta.

Illalla pääsin vielä lasten kanssa tutuille kylään. Siellä oli meitä iso joukko koolla ja paljon lapsia. Onnellinen olen siitäkin joukosta!