Raha ja onnellisuus

20.09.2018
Raha ja onnellisuus liittyy siihen asti toisiinsa, että ihminen pystyy hankkimaan ne välttämättömimmät asiat. Ruuan, kodin, vaatteet, kulkuvälineen, puhelimen ja mitä kaikkea sitä ihminen tarvitseekin jotta arki olisi sujuvaa.


Olen huomannut että haen joskus itselleni onnea sillä että ostan jonkin pienen asian. Vaikka euron maksavan vihon. Rakastan erilaisia paperitarvikkeita ja vihkoja. Mutta useinkaan niille en sitten keksi mitään käyttöä tai muutamalle ensimmäiselle sivulle tulee jotain ja sitten sen unohtuu kaapin perälle. 

Kuulostaa aivan hullulta ja järjettömältä!

Voisinko saada sen 15 minuutin mielihyvän jostain muusta? Lenkkeilystä, pyöräilystä tai muusta urheilusta. Semmoiseen menee tietysti paljon enemmän aikaa, mutta ei rahaa, ja silloin mielihyvän tunne kestää paljon pidempään. Muutamia tunteja tai seuraavan päivään.

Pieniä mielihyvän tunteita tarvitaan jatkuvasti ja niistä varmaankin ihmisen onnellisuus riippuukin. Pienistä ilon aiheista. Esimerkiksi nuo omenat oman pihan puissa ilahduttaa monena päivänä. 

Tulen onnelliseksi siitä että mies ja lapset halaavat minua pyytämättä, luonnossa liikkumisesta, hiljaisuudesta lasten mentyä nukkumaan, kun olemme koko perhe koolla kotona tai retkellä ja kukaan ei tahallaan haasta riitaa. Ja monesta muusta asiasta.

Usein ihmettelen ihmisten puheita rahasta. He keskustelevat siitä mitä ovat ostaneet, ostamassa tai paljonko ne maksoivat. Ei siinä mitään pahaa ole, mutta tuntuu tyhjältä semmoinen keskustelu jos se jatkuu monta tuntia. 

Useinkaan minulla ei ole mitään sanottavaa sellaiseen keskusteluun. Ja tunnen itseni erilaiseksi. En osta usein tai käy shoppailemassa. Minulla ei ole semmoiseen aikaa, rahaa eikä kiinnostusta.

Pikkuisen huijasin. On minulla kiinnostusta, mutta ei sitä rahaa niin paljon. Ostaisin varmasti paljon enemmän, mutta en usko että olisin yhtään onnellisempi. Onnellisuus ja tyytyväisyys tulee niistä muista asioista.