Rohkeus

12.08.2020

Menen tuntemattoman ihmisen kotiin. Minulle muutama sanoo, että olen tosi rohkea. Perustin yrityksen. Olet rohkea! Otin hoitaakseni vähäksi aikaa ison vastuun vapaaehtoistyössä. Olet rohkea.

Rohkeaksi kehuminen tuntuu hyvältä. Mikä tahansa kehuminen oikeastaan. En pidä itseäni noissa tilanteissa rohkeana, koska ei minua ole pelottanut paljoakaan. Jännitti kyllä, tuleeko kaikki menemään hyvin. Nuo tilanteet ovat olleet minulle kohtuullisen helppoja toteuttaa.

Onko rohkeus sitä, että tekee jotakin asiaa, mitä kaikki ei uskalla? Silloin mikä tahansa tekeminen, vaikka ruuan laitto, on rohkeutta.

Itse saatan sanoa jollekin yksin esiintyjälle, puheen pitäjälle tai jos joku tuo omaa itseään esille hyvällä tavalla, olet rohkea! Sanon ne asioista, joita itse en uskalla tai osaa tehdä, ja mitä aika usein haluaisin uskaltaa ja osata.

Vai onko rohkeus sitä, että voittaa omat pelkonsa, tai peloista huolimatta tekee asioita? Menee omalle epämukavuusalueelle toimimaan. Ihan sama onko se pelko pieni tai iso. Jos esimerkiksi korkeanpaikan kammoinen menee johonkin korkealle, hän on rohkea! Mutta minä jos menen sinne samaan paikkaan, en ole rohkea, koska en pelkää sitä ja se on minulle helppoa.

Nämä kuvat ovat kesälomalta Teijon kansallispuistosta.
Nämä kuvat ovat kesälomalta Teijon kansallispuistosta.

Minä pelkään pimeää ja joka syksy, pimeiden alettua joudun opettelemaan uudestaan pimeässä lenkkeilyn. Ekoilla kerroilla sydän hakkaa ja lenkit on tosi lyhyitä. Yritän kuvitella saman paikan auringon valossa, mutta huonolla menestyksellä. En voi tietää mikä vaara siellä pimeässä on. Vähitellen totun siihen vähän, mutta en koskaan kokonaan koko pitkänä pimeänä aikana. Ja joka syksy taas aloitan sen opettelun alusta. Noiden ekojen lenkkien jälkeen sanon ihan ääneen itselleni, että olit tosi rohkea!