Se tavallinen maanantai

11.11.2020

Maanantai, jolloin ei tapahdu mitään

6:45 Herätyskello soi, niin kuin kaikkina muinakin arkiaamuina samaan aikaan. Syön yhden leivän ja kupillisen kahvia, tytär ja instagram seurana.

7:30 Toisen lapsen herätys. Nariseva ääni vastasi "en jaksa mennä kouluun. Siellä on tylsää." Seuraavan puolen tunnin aikana sanoin tasaisin väliajoin. "Nousepa, että ehdit syödäkin." Samalla suunnittelin tämän viikon aikatauluja ja luovien taukojen aikana neuloin.

7:45 Kaksi aamuvirkkua lasta herää omia aikojaan. Lähetän ensimmäisen koululaisen kouluun ja toivotan joka-aamuisen toivotuksen. "Heippa ja hyvää koulupäivää!"

8.00 Lasten puhelimet aukeaa. Yleensä tähän mennessä kaikki ovat nousseet ja pukeneet. Tänään ei, koska ei aina lapset toimi niin kuin ajatus.

8:25 Lähetin toisen lapsen kouluun ja käytin koiran ensimmäisen kerran ulkona.

8:45 Syön toisen aamupalan yhdessä miehen kanssa. Turkkilaista jugurttia marjojen ja myslin kanssa.

9:05 Aukaisen koneen. Teen omaa kirjanpitoa, kirjoitan erilaisia tekstejä ja suunnittelen tulevia postauksia eri kanavilla. Tämä seisontatyöpiste on hyvä. Luukun laittamalla kiinni toimisto menee piiloon. Suurimmaksi osaksi istun kuitenkin koneen kanssa sohvan nurkassa. Kumpikaan ei ole ergonomisesti paras vaihtoehto, mutta toimivat ihan hyvin, koska en ole montaa tuntia päivässä koneella.

9:25 Viimeiset kaksi lasta lähtevät kouluun. Ovelta kuuluu iloiset heipat.

10:06 Kaikki tämän päivän hommat on hoidettu. Ainoastaan instagram-postaus jäljellä. Ideoin sitä neulomalla.

11:30 Menimme miehen kanssa paikalliseen kahvilaan kahvilaan synttäreiden kunniaksi. Söimme ja kahvittelimme pitkään. Samalla mietimme, että vaikka syy miksi voimme toteuttaa tällaista keskellä päivää helposti ei olekaan kiva, niin voimme silti iloita ja nauttia tällaisista mahdollisuuksista.

12:15 Istuin autossa neulomassa miehen ollessa kaupassa. Ostettiin toisesta kaupasta lasten pyöriin lisää heijastimia ja valoja. Aamut ja iltapäivät vaativat jo niitä enemmän.

13:07 Linnut saivat uuden rasvapötkön. Istuin taas neulomassa samalla katsellen lintuja.

13:26 Kolmasluokkalainen tulee koulusta. Autan häntä läksyissä. Tänään ne sujui nopeasti ja iloisesti, koska luvassa oli kaverille meno heti läksyjen jälkeen.

14:20 Yksi tilkkupeiton tilkku valmistui.

14:50 Söin muutaman leivän välipalaksi ja suunnittelin instagramin reels-videota esittelystä. En kuitenkaan sitä toteuttanut. 

15:16 Kohensin hiillosta takassa. Kohta on taas talo lämmin.

15:40 Kaivelin jääkaappia ja löysin sieltä tarpeeksi jämäruokia. Tänään ei tarvitse tehdä ruokaa. Se on aina helpotus!

15:55 Soitin pianolla joululauluja. Tämä on toinen, neulomisen lisäksi, minulle helposti toteutettava rentoutusmuoto arjen keskellä. Kauaa ei tarvitse soittaa, kun jo verenpaineet ja stressitasot laskee.

16:15 Lähdin ulos haravoimaan. Oli jo todella hämärää ja en meinannut nähdä ruskeita lehtiä kunnolla. Sain kuitenkin happea ja hartioille hyvää liikuntaa neulomisen vastapainoksi.

16:50 Muistin yhtäkkiä, että yksi lapsi pitää hakea ennen kuin lähden omille menoille. Samalla soitin toiselle lapselle, että lähtee kotiin ennen pilkkopimeää. Meillä kun ei ole katuvaloja ja kävelyteitä, joutuu hieman eritavalla suhtautua pimeällä liikkumiseen.

17:05 Istuin kaupan parkkipaikalla odottamassa ystävää. Kaksi ja puoli tuntia kierreltiin paikallisia kauppoja samalla jutellen kuulumisia.

19:45 Hyppäsin takaisin omaan autoon ja ajoin lentopalloon. Jokainen maanantai käyn pelaamassa noin puolitoista tuntia. Parasta siinä on liikunnan lisäksi naurun määrä peleissä.

21:50 Olin takaisin kotona. Unohdin syödä iltapalan ja menin suihkun kautta sänkyyn.

22:30 Hetken juttelimme miehen kanssa ja sanottiin hyvää yötä!

Lisäksi päivän aikana juttelin perheen kanssa, autoin muitakin lapsia läksyissä. Perusmaanantai. Mukava sellainen.