Sivu sulkeutuu

18.07.2021

Nämä sivut sulkeutuvat elokuussa. Miksi?

Tein nämä sivut yritystäni varten, jota ei enää ole. Sivuista pitää maksaa joka vuosi, jos haluaa niiden pysyvän auki. En koe sitä tällä hetkellä tarpeelliseksi ja järkeväksi. 

Aloitin toisen blogin pitämisen nimettömänä keväällä. Kirjoittelen sinne samalla tavalla kuin tännekin. Halusin tehdä sen ilman nimeä, ainakin aluksi, koska se tuo itselle vapautta kirjoittaa juuri siitä asiasta mikä on mielessä. Jännitän sukulaisten ja tuttujen mielipiteitä omista teksteistä. 
Kirjoittaminen on minulle todella tärkeää ja henkilökohtaista. Olen erittäin arka kuulemaan mielipiteitä teksteistä, sekä hyviä että huonoja, koska tämä on kuitenkin niin tuore harrastus vielä itselle. Ja olen ujo.
 
Toinen syy nimettömyyteen on minun tuleva "työ". Se ei ole työtä, vaikka siinä on paljon työtä. Hoidan sijoitettuja lasta/lapsia, josta saan korvauksen, mutta en palkkaa. En ole työsuhteessa mihinkään tahoon. Toimin sijaisäitinä ja sen virallinen nimike on perhehoitaja. 

Kävimme keväällä mieheni kanssa tähän tarkoitetun pride-valmennuksen. Nyt odotamme, koska puhelu tulee ja meille muuttaa joku pikkuinen. Sitä ei vielä kukaan tiedä milloin, kuka, millainen, minkä ikäinen tai tuleeko yksi vai jopa sisarukset. Tai mitään muutakaan. Kaikki tämä on jännittävää. Voi olla, että lapsi tulee lyhyellä varoitusajalla, mutta voi myös olla, että saamme tutustua häneen ja hän meihin, muutaman viikon ajan ennen muuttoa. Sitä ei tiedä kukaan ennen puhelua. Ei edes sosiaaliviranomaiset.

Valmennuksessa meille neuvottiin tämä "nimettömyys". Somessa ei kannata olla omalla nimellä julkisia tilejä. Nimettömyydellä suojellaan sijoitettua lasta ja meidän koko perhettä. 

Somesta löytyy aiheeseen liittyen paljon julkisia tilejä. En tiedä tarkalleen miten rajanveto aiheesta, yksityisyydestä, kuvista ja kaikesta muusta pitäisi tehdä. Siksi teen blogia ja ig-tiliä toisella nimellä. Voin kirjoittaa sinne asioita vapaammin, kuitenkaan kertomatta tunnistettavia asioita tai kodin paikkakuntaa. Tai kuvaamatta tunnistettavasti. Ihmisistä vain käsiä ja jalkoja, jos niitäkään. (Sukulaiset ja muut minut tuntevat, tunnistavat kuvista kyllä minut ja tilini, koska en minä ympäristöäni ja minua/meitä voi muuttaa kuviin.)

Ehkä uskallan joku päivä vielä kertoa läheisilleni, mistä voi lukea minun ajatuksia tulevaan arkeen liittyen. Nämä sivut ovat vielä kuukauden auki ja sitten ne löytyy vain minulta. (Tai jos osaa etsiä, ei ne bittiavaruudesta mihinkään katoa.)