Syksy

25.09.2019

Syksy ei ole tuonut tullessaan meidän perheeseen mitään isompia muutoksia.

Suurin muutos on varmasti se, että vanhin aloitti yläkoulussa.

Se on onneksi alkanut hänen osaltaan hyvin.

Joka syksy mietin omia harrastuksia, mihin haluan paneutua. Mielenkiinnon kohteita on tavallaan liikaa. Päätin, etten tänä syksynä ota mitään aikatauluihin sidottua harrastusta itselle. Liikaa joutuu muutenkin kellon kanssa juoksemaan ja siihen olen todella kyllästynyt. Yritän panostaa omaan hyvinvointiin ja sitä kautta myös perheen hyvinvointiin. Ja ehkä hitusen kodin kunnostamiseen ja niihin pikkujuttuihin, mitkä ovat odottaneet vuosia tekijäänsä.

Monesti huomaan kiireisenä arkena olevani oudon kireä ja stressaantunut. Enkä aina oikein keksi mitään syytä sille. Nukkumaan mennessä on levoton olo, ajatukset juoksee vauhdilla ja jalatkin tuntuvat levottomilta. Sitten, kun on muutama päivä perätysten, ettei ole mitään ohjelmaa ja aikatauluja töiden jälkeen, pahin levottomuus ja kireys on hävinnyt.

Tästä tiedän, että on ollut liikaa sovittuja menoja ja ohjelmaa. Vaikka ne olisi mukavia juttuja.

Liikun melkein joka päivä, ulkona tai kotona. Useimmiten yksin, mutta välillä perheen tai ystävien kanssa. Nämä kaikki kuvat ovat pyöräretkeltä ystävän kanssa. Ajoimme melkein kokonaan Lohjan rantareitin. Sää oli täydellinen, samoin maisemat, ja juttu luisti hyvin pyörän selässä.

Helpoiten huomaan rentoutuvani, kun voin mennä yksin ilman aikataulua lenkille. Silloin suuntaan lähipelloille ja metsiin. Katselen maisemia, luonnon eläimiä ja kuuntelen hiljaisuutta.

Nautin syksyn väreistä, viileästä ilmasta, hämärästä ja sateesta!