Tärkeysjärjestys

30.12.2018

Asioitten laittaminen tärkeysjärjestykseen on kaiken toimivuuden pääasia.
Missä järjestyksessä töiden jälkeen laitan pyykkiä, ruokaa, teen lasten kanssa läksyjä, käyn lenkillä tai muita sellaisia lukuisia pieniä ja isoja asioita.
Usein jää sellainen olo että en kerkeä päivän aikana kaikkea mitä pitäisi, saatikka haluaisin tehdä.

Haluaisin enemmän kirjoittaa, lukea, urheilla, olla perheen kanssa, tehdä käsitöitä.
Minulle maanantait on niitä omia iltoja. Monesti ei tule mihinkään lähdettyä ennen myöhäistä lentopalloa. Siinä minulla olisi tilaisuus kirjoittamiseen ja käsitöihin. Voisin lähteä ruuan jälkeen oman koneen kanssa kirjastoon hiljaisuuteen kirjoittelemaan.

Olen ollut nyt muutaman päivän lomalla ja olen kerennyt kaikkea noita tekemään enemmän. Olen nauttinut kiireettömyydestä. Voin hetken sohvalla köllötellä ja lueskella. Seuraavalle päivälle ei ole pitkää tehtävälistaa mielessä. Vähän pyykin pesua ja muuta kevyttä kotityötä. Ei menoa ja aikataulua.

Kävin hyvästelemässä mummia viimeiselle matkalle. Mummi kehotti minua ehdottomasti jatkamaan kirjoittamista, vaikka on nähnyt vain yhden minun tekstin. Sen kuuleminen melkein viimeisiksi mummin sanoiksi minulle, pakottaa minut hyvällä tavalla jatkamaan. Ja laittamaan kirjoittamisen minun tärkeysjärjestyksessäni vähän ylemmäs.

Joistakin pienistä asioista en nyt välitä juurikaan tai ne tuntuu merkityksettömiltä kun on mummia ja täältä lähtemistä ajatellut. Ei niillä pienillä kodin sotkuilla ja muilla asioilla kannata itseään stressata. Usein olen perheelle suuttunut heidän sotkuistaan. Mutta nyt ajattelen, että se pieni sotku kuuluu arkeen ja elämään. Joka päivä, eikä välttämättä joka viikkokaan, ole kodin pakko olla viimeisen päälle siivottu. Jollekin siisti koti on tärkeämpää, sekin on hyvä asia, mutta tämä onkin minun tärkeysjärjestykseni.
Uusille tavoille ei äkkiä opi, mutta pienin askelin ja ajatuksin.