Tyttöjen kesken

25.01.2021

"Mitä mä voisin tehdä, kun on niin tylsää?" Aika tavallinen lause lasten suusta. Ehdotan piirtämistä, maalaamista, leipomista, legoleikkejä, siivousta, ulkoilua ja kirjan lukemista. Joskus ne kelpaa, mutta yleensä ei. Tylsiä juttuja. "Aina sä sanot noi samat."

Ei ne itsellekään kelpaa silloin kun on vähän tylsistynyt fiilis. Lauantaina oli itsellä ja toisella tytöistä sama. Tylsää, kotona olemista aina vaan. Ei mitään erikoista.

Päätin ottaa tytöt ja lähteä heidän kanssa johonkin. Ja se johonkin on yleensä Ikea, Cello tai kierrätyskeskus. Niihin on helppo mennä meiltä ja niistä voi ostaa jotakin pientä piristettä itselle tai muulle perheelle.

Menimme ensin Ikeaan, koska sinne sain yhden siskoistani seuraksi ja hänen pikkuisensa. Lupasin tytöille ostaa jotakin pientä, jos sattuisi silmään sellaista omaan huoneeseen sopivaa. Lastenosastolta tarttui mukaan kaksi minipehmolelua, apinoita, George ja Edward. Niillä olikin hyvä viihdyttää kärryissä olevaa serkkua lopun aikaa kaupassa.

Toinen tytöistä löysi myös tekokasvin ja julisteen. "Parempi ostaa tekokukka, kuin oikea. Kuitenkin unohdan kastella ja se kuolee." Itse ostin vain yhden tylsän säilytyslaatikon sängyn alle.

Menin tyttöjen kanssa käymään seuraavaksi vielä kierrätyskeskuksessa. Sieltä löytyy aina kirjoja, mitä ei kaupasta enää saa. Se on kirjaston jälkeen toisiksi paras paikka paljon lukevalle ihmiselle. Olen ostanut kierrätyskeskuksesta kirjojen lisäksi paljon arabian astioita, luistimia, suksia, monoja, huonekaluja (puisia), lamppuja, leluja, lahjoja ja vaikka mitä muuta tarpeellista. Nyt tarttui mukaan vain iso kasa kirjoja ja niistäkin suurin osa ilmaishyllystä.

Sitten vielä hampurilaiset ja jäätelöt mukaan lähimmästä hampurilaispaikasta ja suunta kohti vaarilaa. Siellä oltiinkin loppuilta. Pelattiin, juteltiin ja syötiin. Mitään ihmeellistä ei tehty koko päivänä, mutta oli kyllä niin mukava päivä pitkästä aikaa omien tyttöjen kanssa!

Luulen, että tyttöjen kanssa voi huvikseen kierrellä kaupoissa siksi, että he ymmärtävät sen fiilistelyn kivoista tavaroista mitä näkee, vaikka ei olisikaan niitä ostamassa. Tai naureskelun hassuille ja turhille asioille, mitä siellä on. Pojilla on heti tylsää, heidän kanssa pitää aina tehdä jotakin. Tai no, mopoihin ja moottoripyöriin liittyvissä kaupoissa heidän kanssa voi tehdä tuota samaa. 

(Taaskaan kuvat eivät liity itse juttuun mitenkään. Kunhan vain laitan kuvia asioista, joista itselle on tullut hyvä mieli viime aikoina.)