Valmistautuminen pääsykokeisiin

15.10.2018

Sain tänään materiaalin pääsykokeisiin. Nyt jännittää!

Teksti on mielenkiintoinen ja liittyy vahvasti siihen mistä haaveilen. Uskoisin että minun on helpompi sisäistää ja muistaa kirjoituksen tärkeimmät asiat kun asia oikeasti kiinnostaa.

Laskeskelin että minun pitää yhden päivän aikana saada kymmenen sivua tekstiä ymmärrettyä ja painettua minun mieleen.

Ajattelin ensin lukea koko tekstin läpi ja sen jälkeen käyn jokaisen aihealueen ja luvun yksitellen läpi ja tiivistän ja alleviivaan oleelliset asiat. Ja vielä viimeisenä päivänä lueskella niitä läpi.

En ole tämmöistä ennen tehnyt ja en tiedä onko tuo hyvä suunnitelma. Viimeisistä opiskeluista ei ole kulunut kuin kaksi vuotta, mutta se oli enemmän käytännön opiskelua kuin tämmöistä pitkien tekstien lukemista ja ymmärtämistä.

Muistelen että olin aikoinani yläasteella ja sen jälkeen ammattikoulussa hyvin laiska lukemaan. Harvemmin luin kokeisiin. Silloin ei ollut kauheasti motivaatiota. Nyt tuntuu että sitä olisi todella paljon.

Aion seuraavat kaksi viikkoa panostaa tähän pääsykokeeseen ja sen jälkeen en voi kouluun pääsemisen eteen tehdä mitään. Yritän olla myöskin ajattelematta sitä jossittelua. Jos pääsen ja entä jos en pääse.